رله یک قطعه الکترونیکی است که مانند کنتاکتورهای الکتریکی عمل می کند، اساس کار و کاربرد اصلی رله در آن است که وقتی ولتاژی به سیم پیچ آن برسد باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی شده و این میدان مغناطیسی نیز باعث قطع و وصل شدن کنتاکتهای موجود در خود رله می شوند که می تواند به وسیله این کنتاکتهایش بسیاری از وسایل الکتریکی و الکترونیکی را قطع و وصل و کنترل نماید، به طور کلی رله یک کلید الکترونیکی میباشد که به جای اینکه به صورت دستی به آن فشار وارد کنیم تا لامپ روشن شود باید به آن ولتاژ اعمال کنیم تا لامپ را روشن کند .
۱) محل وقوع عیب از شبکه جدا سازی شده باعث می شود که سایر قسمتهای سالم شبکه همچنان به کار خود ادامه دهند و پایداری و ثبات شبکه به همان حالت قبلی محفوظ بماند.
۲) تجهیزات و دستگاهها در مقابل عیوب و اتصالی ها محافظت شده و میزان خسارات وارده به آنها محدود گردد. سبب به وجود آمدن اتصالی ها و تأثیرات آنبه دو علت زیر اتصالی ها می توانند به وجود آیند:
۱) رله های جریانی : این رله ها بر اساس میزان جریان ورودی به رله عمل می کند.
۲) رله های ولتاژی : این رله ها بر اساس میزان ولتاژ ورودی به رله عمل میکند.
۳) رله های فرکانسی : این رله ها بر اساس میران فرکانس ولتاژ ورودی عمل میکند.
۴) رله های توانی : این رله ها بر اساس میزان توان عمل می کنند.
۵) رله های جهتی : این رله ها از جنس رله های توانی هستند که بر اساس زاویه بین بردارهای ولتاژ و جریان عمل میکنند.
در پروتئوس انواع مختلفی از رله ها موجود هستش که در زیر عکس یکی از این رله ها رو قرار دادم و میخوام نحوه کارش رو براتون توضیح بدم.
مثلا شکل زیر یه نوع رله ولتاژ ۵ ولت هستش حالا اگه ولتاژ وارده به PORT3 و PORT4 کمتر از ۵ ولت باشه >>> کلید روی PORT2 قرار میگیره و اگه ولتاژ اعمالی بیشتر از ۵ ولت بشه >>>> کلید روی PORT1 قرار میگیره.
شیلد رله 4 کاناله 3 آمپر به همراه سوکت ماژول بی سیم XBee برای آردوینو UNO مجهز به سوکت منبع تغذیه مستقل و چیپ عایق نوری برای کنترل هوشمند و دستی و یا از راه دور مصرف کننده های مختلف ساخته شده است. چیپ TLP521 برای ایزوله کردن مدار جهت نویز گیری و ترمینال های پیچی برای استفاده راحت تر از پایه های رله تعبیه شده است.
درباره این سایت